КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД № 46 ВІННИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ»
ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))
Інформація про замовника:
Найменування – КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД «ДОШКІЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД № 46 ВІННИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ»
Місцезнаходження замовника: Вінницька область, м. Вінниця, 21031, проспект Юності, 15
Ідентифікаційний код в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань – 26243941
Категорія: юридичні особи, які є підприємствами, установами, організаціям та їх об’єднання, які забезпечують потреби держави або територіальної громади.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): код ДК 021:2015 – 03210000-6 – Зернові культури та картопля (Сочевиця червона. Горох колотий шліфований)
Вид та ідентифікатор процедури закупівлі: відкриті торги з особливостями : UA-2025-01-21-012528-a
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі:
24817,50 грн.
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено статистичним аналізом загальнодоступної інформації про ціну предмета закупівлі на підставі затвердженої центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну політику у сфері публічних закупівель, примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, а саме: згідно з пунктом 1 розділу ІІІ наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 18.02.2020 № 275 із змінами.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі. Термін постачання: з дати укладання договору по 31 грудня 2025 р.
Якісні та технічні характеристики предмета закупівлі визначені з урахуванням реальних потреб замовника та оптимального співвідношення ціни та якості.
Враховуючи зазначене, замовник прийняв рішення стосовно застосування таких технічних та якісних характеристик предмета закупівлі:
№ | Найменування товару | Технічна характеристика | Од. виміру | Кількість |
1 | Сочевиця червона | Насіння крупнонасінневої сочевиці повинно бути у здоровому стані, не зіпріле та без теплового пошкодження під час сушіння, чистим, не роздавленим, не пошкодженим шкідниками та хворобами. Без затхлого, пліснявого та інших сторонніх запахів. Вологість зерна не повинна перевищувати встановлених нормативними діючими документами параметрів.
Товар повинен мати відповідне пакування, яке забезпечує цілісність товару та збереження його якості під час транспортування. Крупа повинна бути фасована у мішках вагою по 25 кг. Якість товару повинна відповідати ДСТУ 6020:2008. Залишки термінів зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80% загального терміну зберігання. |
кг | 200 |
2 | Горох колотий шліфований | Якість товару повинна відповідати ДСТУ, ГОСТ,ТУ та інших документів, що діють на території України.
Запах: без сторонніх запахів, не затхлий, не пліснявий, характерний для гороху. Зараженість шкідниками – не допускається. Зерна повинні бути чистими, сухими, доброякісними, відповідної форми, розмірів, поверхні, без сторонніх домішок та ознак злипань. Вологість зерна не повинна перевищувати встановлених нормативними діючими документами параметрів. Крупа повинна бути фасована у мішках вагою по 25 кг. Залишки термінів зберігання на момент поставки продуктів повинен бути не менше 80% загального терміну зберігання. |
кг | 225 |
- Товар, що має постачатися, повинен відповідати діючим на території України вимогам до якості, які встановлюються законодавством України, та з урахуванням та дотриманням вимог ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (від 23.12.1997 №771/97-ВР) і Інструкцією з організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах затвердженою Наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерством охорони здоров’я України 17.04.2006 №298/227 (із змінами, внесеними згідно з наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України, Міністерства охорони здоров’я України від 26.02.2013 №202/165.
- Товар має бути фасований в пластмасову, поліетиленову або іншу тару (ящики, пакети тощо), на кожній одиниці фасування повинна бути інформація (етикетка, бірка, ярлик) і (або) напис на пакуванні з інформацією, що містить назву та адресу підприємства-виробника, вагу нетто, дату виготовлення, термін придатності та умови зберігання, дані про харчову та енергетичну цінність, відповідність стандартам, які діють на території України.
- Термін придатності товару на момент поставки повинен становити не менше 90% до загального строку зберігання.
- Постачальник повинен гарантувати якість товару, що постачається Замовнику (гарантії якості діють протягом всього встановленого строку, при умові дотримання Замовником умов зберігання, зазначених на упаковці товару).
- Кожна партія товару має супроводжуватися документами (рахунками, накладними та документами, які засвідчують якість та безпеку товару, що є предметом закупівлі – декларація виробника/сертифікат відповідності/експертний висновок/санітарно-гігієнічний висновок тощо).
- Відповідальність за виконання вимог екологічної безпеки та вимог із забезпечення вимог техніки безпеки при постачанні товару несе Постачальник.
- Доставка товару та розвантажувальні роботи здійснюються силами та за рахунок Постачальника в узгоджений із Замовником час.
- Для підтвердження відповідності пропозиції учасника технічним, якісним, кількісним та іншим вимогам до предмета закупівлі, встановленим замовником, учасник повинен надати наступні документи у складі своєї пропозиції:
8.1. Копію декларації та/або посвідчення про якість запропонованого товару.
8.2. Копії етикетки (бірки, ярлика) і (або) упаковки (пачки), що підтверджують технічні вимоги по предметам закупівлі та вимоги щодо маркування харчових продуктів (відповідно до чинного законодавства України).
- Під час виконання умов договору про закупівлю учасником повинні застосовуватись заходи із захисту довкілля.
У місцях, де технічна специфікація містить посилання на конкретні марку чи виробника або на конкретний процес, що характеризує продукт чи послугу певного суб’єкта господарювання, чи на торгові марки, патенти, типи або конкретне місце походження чи спосіб виробництва, вважати вираз «або еквівалент».
У місцях, де технічна специфікація містить посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами, біля кожного такого посилання вважати вираз «або еквівалент». Таким чином, вважається, що до кожного посилання додається вираз «або еквівалент».
Під виразом «або еквівалент» слід розуміти технічні характеристики товару, які не погіршують якісні та технічні характеристики предмету закупівлі, визначені у тендерній документації.
Обґрунтування необхідності закупівлі даного виду товару – замовник здійснює закупівлю даного виду товару, оскільки вони за своїми якісними та технічними характеристиками найбільше відповідають потребам та вимогам замовника.